Κοπή Βασιλόπιτας των Αποφοίτων Αθωνιάδος Σχολής για το 2017

Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου και ώρα 17:00 πραγματοποιήθηκε εσπερινός στην Ι. Μ. Αγίας Θεοδώρας στη Θεσσαλονίκη με παρουσία του συλλόγου των αποφοίτων της Αθωνιάδος σχολής.

Μάλιστα, ο χορός των ιεροψαλτών απαρτιζόταν από απόφοιτους της σχολής.

Την ακολουθία του Εσπερινού τέλεσε ο Πανοσιολογωτατος Αρχιμ. Πατήρ Γερβάσιος Κούτσουρας πρώην διευθυντής του εκκλησιαστικού σχολείου Κατερίνης, ο οποίος μετά το πέρας του εσπερινού ευλόγησε τη κοπή της βασιλόπιτας στο αρχονταρίκι της μονής.

Ήταν τιμή και χαρά για τους αποφοίτους που στην εκδήλωση αυτή παρευρίσκονταν και ο νυν διευθυντής της Αθωνιάδας σχολής κ. Δημήτριος Δημάκης.

Κατόπιν έγινε συζήτηση και προγραμματισμός για τις πολιτιστικές δραστηριότητες του συλλόγου που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο έτος.

Το φωτογραφικό υλικό παραχωρήθηκε από τον Κωνσταντίνο Στυλιανό, αγιογράφο και μέλος του συλλόγου.

Συμμετοχή για τον εμπλουτισμό της ιστοσελίδας

Αγαπητοί απόφοιτοι,

Ο σύλλογος μας αποφάσισε να εμπλουτίσει την ιστοσελίδα του με νέες δραστηριότητες, προβαίνοντας σε ανάρτηση ανακοινώσεων σχετικά με τη λειτουργία και τις αποφάσεις του συλλόγου, στη συγγραφή άρθρων καθώς και στην παρουσίαση της δραστηριότητας των αποφοίτων της.

Θα δημιουργηθεί, λοιπόν, μία νέα ενότητα όπου θα παρουσιάζονται τα βιογραφικά στοιχεία και το έργο των αποφοίτων. Για το λόγο αυτό, όσοι απόφοιτοι επιθυμούν να παρουσιάσουν τη δουλειά τους παρακαλείται να στείλουν στο email του συλλόγου, το βιογραφικό τους μαζί με φωτογραφικό υλικό. Ακόμη, όσοι επιθυμούν να αναρτηθεί κάποιο άρθρο ή ομιλία παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Για να επικοινωνήσετε με το σύλλογο μέσω email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Ανακοίνωση για κοπή Βασιλόπιτας για το έτος 2017

Αγαπητοί απόφοιτοι,

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι η σύναξη για την κοπή της βασιλόπιτας του νέου έτους 2017, θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του αρχοντικού της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας στη Θεσσαλονίκη (οδός: Ερμού 34), στις 15 Ιανουαρίου 2017, αφού προηγηθεί ο εσπερινός στο καθολικό της Μονής στις 5μμ.

Σας ευχόμαστε καλά Χριστούγεννα και κάθε ευλογία παρά Θεού.

Επιστολή

Ημερολόγιο Συλλόγου για το έτος 2017

Ο Σύλλογος Διδαξάντων και Φοιτησάντων της Αθωνιάδος Εκκλησιαστικής Ακαδημίας είναι περήφανος να σας παρουσιάσει το νέο του ημερολόγιο για το έτος 2017.

Τα τελευταία χρόνια με συνέπεια εκδίδει το ημερολόγιο-εορτολόγιο εκάστου έτους, με πλούσια θεματολογία φωτογραφιών από το Άγιον Όρος, καθώς και έργα των ίδιων των αποφοίτων. Το φετινό ημερολόγιο είναι αφιερωμένο σε δύο μακαριστούς πατέρες Αγιορείτες που υπήρξαν απόφοιτοι της σχολής, τον π. Σπυρίδωνα Μικραγιαννανίτη και τον π. Δαυϊδ Καρωτή.

Το ημερολόγιο διατίθεται από τον ίδιο το Σύλλογο Διδαξάντων και Φοιτησάντων της Αθωνιάδος Εκκλησιαστικής Ακαδημίας. Για να επικοινωνήσετε μαζί του μέσω email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Επίσης μπορεί να το προμηθευτεί κάποιος στην Θεσσαλονίκη από την Έκθεση προϊόντων Αγίου Όρους στην οδό Αν. Κερανοπούλου 7, καθώς και από το Περιβόλι της Παναγίας στην οδό Πρασακάκη 6.

Ετήσια σύναξη στην Ι.Μονή Παναγίας Δοβρά (Βέροια) 2016

Μέ πολλή χαρά Σας προσκαλῶ καί φέτος στήν ἐτήσια συνάντηση τῶν ἀποφοίτων τῆς Ἀθωνιάδος πού θά πραγματοποιηθεῖ στήν καθ’ ἡμᾶς Ἱερά Μητρόπολη τό διήμερο 10-11 Ἰουνίου 2016 σύμφωνα μέ τό ἀκόλουθο πρόγραμμα

Παρασκευή 10 Ἰουνίου ὤρα 7μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός ἐσπερινός στόν Ἱερό Ναό Ἁγίου Λουκᾶ τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Παναγίας Δοβρᾶ καί στή συνέχεια μετάβαση στήν Ἱερά Μονή Παναγίας Σουμελᾶ ὅπου θά παρατεθεῖ Δεῖπνο καί διανυκτέρευση στούς χώρους τοῦ Προσκυνήματος.

Σάββατο 11 Ἰουνίου , πρωΐ, Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στόν Ἱερό Ναό Ἁγίου Λουκᾶ τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Παναγίας Δοβρᾶ καί στή συνέχεια ἐκλογή Διοικητικού Συμβουλίου στό Καθολικό τῆς Ἱερᾶς Μονῆς καί παράθεση γεύματος.

Ἀναμένοντας μέ χαρά τήν παρουσία Σας, διατελῶ

Μετά πολλῆς ἐν Κυρίῳ ἀγάπης καί θερμῶν πασχαλίων εὐχῶν

Ὁ Μητροπολίτης

† Ὁ Βεροίας, Ναούσης καὶ Καμπανίας Παντελεήμων

Εγγραφείτε για να ενημερώνεστε για τα νέα του συλλόγου μας μέσω email


Terms and Condition