Συνάντηση των αποφοίτων στην Ιερά Μονή Δοβρά 2013

Το Σάββατο 1η Ιουνίου 2013 πραγματοποιήθηκε η ετήσια συνάντηση του συλλόγου διδαξάντων και φοιτησάντων εις την Αθωνιάδα Εκκλησιαστικήν Ακαδημίαν "Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός". Η συνάντηση έλαβε χώρα στις φιλόξενες εγκαταστάσεις της Ιεράς Μονής Παναγίας Δοβρά, με την αγαθή διάθεση και αγάπη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα αποφοίτου της σχολής και επίτιμου πνευματικού συμβούλου του συλλόγου. Το πρόγραμμα είχε ως εξής: Το πρωί στην θεία λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος πλαισιούμενος από Ιερείς αποφοίτους, ενώ τους χορούς των Ιεροψαλτών καταλάμβαναν απόφοιτοι καταξιωμένοι Ιεροψάλτες.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ακολούθησε ο καφές και το παραδοσιακό κέρασμα στο αρχονταρίκι της μονής. Στη συνέχειο ο πρόεδρος του Δ.Σ. Πάνος. Αρχιμ. π. Ιωακείμ Δεσπότης κάλεσε όλους τους αποφοίτους να προσέλθουν στο καθολικό της Ι.Μονής για να ξεκινήσουν οι εργασίες της ετήσιας Γενικής Συνελεύσεως του συλλόγου.

Κατ' αυτήν συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την Αθωνιάδα Σχολή, όπως η εύρυθμη λειτουργία της, καθώς επίσης και θέματα διοικητικά και διαδικαστικά του συλλόγου. Στο τέλος πραγρατοποιήθηκαν η εκλογές για το νέο Δ.Σ. Τα νέα μέλη που εξελέγησαν είναι : Αρχιμ. π. Ιωακείμ Δεσπότης, Αρχιμ. π. Κυπριανός Στραζέρου, Ευάγγελος Τζιμογιάννης, Αρχιμ. π. Ναθαναήλ Καραγέργος, Κωνσταντίνος Νιχωρίτης, Αρχιμ. π. Λούππος Κουκουρίκος και Βασίλειος Τζιμογιάννης. Όλα τα μέλη του Δ.Σ. έδωσαν το λόγο τους πως θα εργαστούν κατά το δυνατόν για την επίτευξη των στόχων και των σκοπών του συλλόγου.

Εν κατακλείδι το λόγο έλαβε ο φιλοξενών Άγιος Βεροίας κ. Παντελεήμον, ο οποίος αφού ευχαρίστησε όλα τα μέλη που παρεβρέθηκαν στη συνάντηση, τους κάλεσε στην "τράπεζα" που ετοιμάστηκε προς τιμήν τους.

Ακολούθησαν αναμνηστικές φωτογραφίες και στην τράπεζα ακούστηκαν από τους μελλωδικούς Ιεροψάλτες "ο Παιάνας της Αθωνιάδος" καθώς επίσης και η "φήμη" του Σεβασμιωτάτου.

Εγγραφείτε για να ενημερώνεστε για τα νέα του συλλόγου μας μέσω email

Terms and Condition