Ιστορικό

 

Ο μύχιος πόθος στις καρδιές όλων και η ζωντανή επιθυμία για την δημιουργία μιας καλής κίνησης που σκοπό θα είχε την σύναξη όλων μας, χάρη στις πρωτοβουλίες κάποιων δραστήριων, δημιουργείται με έδρα την Αθήνα ο πρώτος «Πανελλαδικός» Σύλλογος Αποφοίτων της Αθωνιάδος Εκκλησιαστικής Ακαδημίας του Αγίου Όρους. Για λόγους όμως πέραν των γνώσεων και των δυνατοτήτων, η προσπάθεια αυτή σύντομα βρήκε άδοξο τέλος.

Κι όπως πάντα γίνεται, την λύπη έρχεται η χαρά να την εκπληρώσει. Την λύπη και την θλίψη της γρήγορης παρουσίας του Συλλόγου μας στην Αθήνα, ήλθε δυναμικά και αποφασιστικά τούτη την φορά, να γεμίσει και να ξεχειλίσει τις καρδιές όλων, η ιδέα της δημιουργίας και της πραγματοποίησης της «συνέχειας» των σχέσεων μας με την «Μάνα» Σχολή.

Και το όνειρο έγινε πραγματικότητα!! Γιατί έτσι το θέλησε ο Θεός κι έτσι επέδειξαν οι «Άγιοι μας» κι έτσι απαίτησε η Αθωνίτισσα Θεοτόκος. Και χάρη στην αποφασιστικότητα , τη θέληση, την επίμονη υπομονή και τις δίχως διάθεση αυτοπροβολής κινήσεις, συστήνεται στην πόλη της Θεσσαλονίκης και ριζώνει με δικό του τόπο πια, συνάντησης και παρουσίας, ο Σύλλογος Διδαξάντων και Φοιτησάντων εις την Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία « Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός». Ο Σύλλογος μας!! Το μετά της σχολής μας. Αυτό το κάτι, που μας κρατάει θέλουμε δε θέλουμε, ζωντανή την μνήμη των δικών μας προσωπικών μαθητικών χρόνων στην φιλόξενη Αθωνιάδα μας.

«Αθωνιάδα ξακουστή του Άθωνος το κλέος,

σε σένα μαθητεύσαμε με ευλάβεια και δέος....» (....)

Ο Σύλλογος μας που σκοπό έχει την ενίσχυση της τροφού Αθωνιάδος με την προβολή του έργου της. Τη σύσφιξη των σχέσεων των μελών μεταξύ τους. Την εν γένει συμπαράσταση των απόρων αποφοίτων και μαθητών της σχολής, καθώς επίσης και την οργάνωση σχολών βυζαντινής μουσικής, αγιογραφίας, κ.α., καλλιεργεί και μεταδίδει το ορθόδοξο φρόνιμα, την γνήσια φιλοπατρία και την Ιεραποστολική διακονία, όπως τονίζεται και στο 2ο άρθρο του καταστατικού μας.

 

Διοικείται από επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο

1 Πρόεδρος

2 Αντιπρόεδρος

3 Γενικός Γραμματέας

4 Ταμίας

5 Γραμματέας

6 Μέλος

7 Μέλος

 

Στο έργο του συλλόγου προταρχικό ρόλο έχουν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς επίσης και όλα τα μέλη του συλλόγου, όταν αυτό κριθεί σκόπιμο και οριστεί από την ετήσια Γενική Συνέλευση.

 

Εγγραφείτε για να ενημερώνεστε για τα νέα του συλλόγου μας μέσω email


Terms and Condition